fbpixel
KÉRDÉSED VAN?

ITT MEGTALÁLOD A VÁLaSZOKAT!

Összegyüjtöttem a leggyakoribb kérdéseitekre a válaszokat.

Nem csak benned merülnek fel!

 

Hogyan Lehet utazni, mik a feltételek a járvány idején?

 A legfontosabb mindig, informálódni hogy mik egy adott célország aktuális beutazási feltételei. Ezért az első amit érdemes megnézned utazás előtt, hogy az az ország mit kér tőled, ahová mész, vagy amin áthaladsz. Jelenleg a legtöbb ország, ahová szabad a belépés, 72 óránál nem régebbi PCR! teszteredményt kér, amit már számos helyen elkészítenek neked garantált 24 órán belül.

A másik fontos dolog, hogy milyen feltételekkel utazhatsz be (vissza) Magyarországra vagy az országba, ahol élsz. Itthon jelenpillanatban nincs karanténkötelezettség az érintett országokból hazatérve.

 

Kell-e karanténban maradnom, ha hazajövünk külföldről?

Nem. Ha átestél a covid fertőzésen és készült ezt igazoló pozitív teszt vagy elvégzel egy egyszerű antitest tesztet utólag.  Ha még nem estél át, akkor is két PCR teszt-tel kiváltható a karantén érkezéskor.

Itthon jelen pillanatban egyszerű turistaként határátlépésnél a reptéren kapsz egy határozatot, mely felszólít, hogy 10 napig nem hagyhatod el az otthonod. Ezt hivatalosan ellenőrizhetik, és ha nem találnak otthon, büntetést szabhatnak ki, Vagy kivárod a 10 napot, vagy ha nem szeretnéd, végezhetsz 2 PCR tesztet, 2 nap különbséggel, melyek eredménye  szintén másnapra elkészül. A második teszt eredményének időpontjátol  hivatalosan feloldódik a karantén. El kell küldened e-mailben egy illetékes osztályra az eredményt, amiről pár nap múlva kapsz határozatot, de visszamenőleg a beküldés időpontjától feloldanak a házi karanténod alól.

Mi történik, ha bármilyen változás miatt nem tudok/tudunk utazni egy befizetett táborba?

A COVID-19 miatt felmerülő, előre nem ismert szabályozásokból eredő beutazási nehézségek, az utazást meghiúsító intézkedések esetén az adott tábor időpontja egy későbbi dátumra kerül.

 Ha ez több mint 2 hónap eltérés, igény szerint a teljes befizetett összeg visszatérítését vállalom vagy azt beszámítom a következő utazásodba. 

A repülőjegyek ebben az időszakban nagy flexibilitással és kedvező feltételekkel módosíthatók, ez azt jelenti, hogy a legtöbb légitársaságnál vásárolt repülőjegyet korlátlan számban ingyenesen módosíthatod, ezzel gyakorlatilag nullára csökkentve az anyagi veszteség kockázatát.

Csak olyan helyre szervezek utazást, ahova reálisan lehetőség van eljutni az adott időszakban, vagyis az ország határai nyitva állnak turisztikai beutazásra és indulnak repülőjáratok oda. Ezekkel és ezek változásaival kapcsolatos információk folyamatosan rendelkezésünkre állnak.

Más, személyes okokból eredő visszamondásnál a befizetett előleget legkésőbb indulás előtt 30 nappal tudom visszatéríteni. Ez után másik utazások vagy egyéb jógás programjaim árába tudom beszámítani 12 hónapon belül. 

Rendkívüli esetben (súlyos betegség, váratlan, nehéz szituációk, családi tragédia stb.) megegyezés alapján vállalom a visszatérítést. 

 

Oltás, teszt, mire van szükségem utazáshoz?

A táboraimat érintő legtöbb ország vagy 72 óránál nem régebbi PCR teszteredményt kér, vagy bizonyos típusú vakcinák igazolt meglétét. Ha ez nincs, akkor is lehetséges az utazás PCR teszttel. Ez fontos hogy nem lehet gyorsteszt, csak ezt fogadják el. Ilyet rengeteg egészségközpontban 1-2 nap előjegyzésre készítenek egységesen 19500 ft-ért. A mintavétel egy nagyon vékony pálcikával a garatból és az orrból történik, mindennnel együtt 2 perc. Elektronikus úton küldik az eredményt, amit belépésnél az adott országban fel kell mutatni.

Jöhetek-e egyedül egy táborba?

Sokan kérdezitek, hogy gond-e, furcsa-e egyedül csatlakozni? egyáltalán nem, legtöbben egyedül jelentkeznek, de az odaút végére szerintem mindenki megfeledkezik erről a kérdésről, és hamar egy laza, nyitott csapat tagjává válik.

Kik szoktak jönni, milyen a társaság?

Teljesen érthető, hogy kiváncsiak vagyunk kikkel töltünk együtt egy hosszabb nyaralást. Az eddigi tapasztalatok szerint viszonylag nagy a szórás mind korban, mind személyiségben, de pár dolog rendszerint stimmel: nyitott, játékos, életigenlő emberek, akik vágynak a kalandra, valami újra, amit egy ilyen utazás ad. Nyugi nem jógaguruk, és nem is surf bajnokok jönnek, egyszerű, hétköznapi emberek, mint Te vagy én.

Kivel alszok egy szobában, ha egyedül jelentkezek?

Szintén jellemző kérdés. Igyekszem az általam ismert embereket nagyjából személyiség szerint  egyszobába osztani, de ez csak egy terv és a valóságban általában az utazás alatt kialakulnak szimpátiák, ami alapján ti magatok döntitek el, kivel osztanátok meg a szobátokat. Felár ellenében legtöbb táborban választható a külön szoba is.

Mennyi szabadidőm marad a csoportos programokon túl?

Táboronként változó a program sűrűség, dejellemzően 4-6 óra szervezett aktivitásra készülhetsz. Bármikor bármennyi időt tölthetsz a saját igényeid szerint pihenéssel, vagy más, a tábor programjától független tevékenységgel, séta a környéken, a parton, akár egy távolabbi látnivaló megtekintése. Minden program fakultatív, te döntöd el mimelyiken veszel részt és melyiket hagyod ki inkább. Aludj egy nagyot az egyik reggeli jóga helyett, vagy kalandozz egyedül, barátoddal kettesben a környéken és csatlakozz újra, ha van kedved. Nincs semmi kötelező, a te nyaralásod rólad szól! 🙂

Mi a helyzet, ha nem tudok/ nem akarok jógázni?

A legtöbb jógaóra teljesen kezdők számára is élvezhető, egy nehezebb póznál, mindig adok könnyebb variációt. Mivel sokan csak alkalomszerűen jógáznak, egy ilyen táborban igyekszem mindenki számára végezhető, jó hangulatú órákat összerakni.

Egyik program sem kötelező, így a jóga sem, ha van kedved kipróbálhatod, és eldöntheted, később részt veszel-e az órákon, de az is lehet, hogy biztosra kihagyod.
Van aki hozna családtagot, barátot, barátnőt, aki nem jógázik, ez esetben van lehetőség jóga nélkül, 10% kedvezménnyel csatlakozni bármely táborhoz.

Mi a helyzet, ha nem tudok/ nem akarok surf-özni?

A résztvevők legalább fele általában teljesen kezdő a surf-ben. Profi oktatókkal, hozzád illő felszerelést választva a legideálisabb feltételek között vehetsz részt személyre szabott oktatáson. Sok dolog között a surf is olyan lehet, ami elsőre kívülről valamiféle magic, de ha elkezded, lépésről lépésre biztosan megérted és elsajátítod. Sok esetben kezdőknek úszni sem szükséges, hisz van ahol a víz mélysége nem éri el 1,5 métert.

Egyik program sem kötelező, így a surf sem, ha van kedved kipróbálhatod, és eldöntheted, később részt veszel-e az órákon, de az is lehet, hogy biztosra kihagyod. Addig a szálláson vagy a parton pihenhetsz, vagy választhatsz az általunk kínált alternatív programok közül. 🙂

Melyik járattal menjek? együtt utazik a csoport? Kaphatok segítséget repjegy vásárláshoz, utazáshoz?

A csoport nagy része együtt szokott utazni, ezt egy facebook csoportban és/vagy e-mailben szervezzük, ahová a jelentkezésed után felveszlek. A táborok legtöbbször előre kinézett járatokhoz illeszkednek. Mielőtt repülőjegyet vásárolsz, ajánlott egyeztetned velünk, főleg ha bizonytalanság támad benned, ne hezitálj, szívesen segítünk mindenben. 🙂

Van-e jógamatrac a táborban, mit kell vinni magunkkal?

Ez táboronként változik, legtöbb utazásnál mi biztosítjuk a jógamatracot, eszközöket, de ha szeretnéd a sajátodat használni, természetesen lehetséges. Egy távolabbi utazásnál lehetőség van összeszervezni egy közös feladós bőröndöt, amibe mindenki a saját matracát bele tudja tenni. A surf-höz, búvárkodáshoz nincs szükség semmilyen eszközre, ruházatra, mindent biztosítunk.

Hogyan néz ki egy hét, egy nap a táborban?

Egy külföldi utazásnál általában mindneki egy járattal utazik, az első nap megérkezünk, elfoglaljuk a szállást, kicsit ismerkedünk, de ez már persze az odaúton megkezdődik, Rendszerint mire megérkezünk már összekovácsolódik a csapat. Később röviden elmondom a legfontosabb dolgokat a helyről, programokról stb…következő napokban minden programon szabadon választott a részvétel. Van egy tervezet, de sok dolog az aktuális tényezőktől, időjárás, a csapat hangulata, energiaszintje stb… szerint változhat. Utolsó nap egy jógával és közös reggelivel zárjuk a tábort, majd indulunk haza.

napi általános programterv:

ébresztő könnyed jóga, meditáció, légzőgyakorlatok
reggeli a szálláson, vagy a közelben
surf (aki nem surf-özik, szálláson, parton pihenés, strandolás közeli alternatív programok, piacozás, masszázs, helyszíntől függően)
szervezett kirándulás, természeti vagy kulturális látnivalók, ismerkedés a helyi szokásokkal, stb…
menet közben ebéd, pihenő
délutáni pihenés, esetleg surf vagy tematikus workshop
esti jóga és/vagy meditáció
vacsora
közös beszélgetés, óceánparti séta, éjszakai fürdő, társas party stb…

Írj nekem!

FOLYTASD KALANDODAT VELEM!

Nézd végig az elkövetkező események listáját, böngéssz a korábbiak közül, vagy csemegézz a blogomból!

Következő utazások

Gyere velem. Jelentkezz most!

KORÁBBI TÁBORAIM

Merre jártunk?

BLOGOM

Utazás, jóga, a világ, ahogy én látom.