fbpixel

SURF bootcamp Portugália

Dátum: 2022. október 18-25.
Helyszín: Portugália, Santa Cruz
oktatók: Bagi Botond, Mészáros Máté

Szállás: óceánparti modern villaház
2-4 ágyas szobák
Max létszám: 14 fő
teljes költség: 700 EUR /fő

A tábor teljesen kezdő surf-ősöknek is szól! A mindennapi surf gyakorlás, hullám elmélet mellett különböző, mégis esszenciájában nagyon illeszkedő mozgásokban fogjuk megtapasztalni és fejleszteni mozdulataink áramló fluiditását, ami igen hasznos a deszkán és a hétköznapokban egyaránt. Tapasztalt surf-ös és kortárstánc koreográfus barátom segít majd ebben. Bár Máté profi táncosokkal dolgozik a hétköznapokban, mégis olyanfajta nyitottsággal és elfogadással fordul az emberek és a világ felé, hogy garantált a könnyed, játékos időtöltés a társaságában. Nem is lehetne ez másként, hiszen ebben az egy hétben az óceán,  a hullámok puha, áramló minőségét vizsgáljuk, vagy inkább csak szippantjuk magunkba, hogy közben és utána mi magunk is képesek legyünk felvenni ezt az attitűdöt. Ebben a táborban nem csak a deszkán, vízben töltött idő alatt fogsz hatalmasat fejlődni a surf-ben, hiszen  minden mindennel összefügg alapon a szárazföldi játékok alatt is új idegrendszeri és testi skill-eket sajátítunk el.

 

Kiknek ajánlom?

 

 Olyan elszánt akár teljesen kezdő vagy már tapasztaltabb surf-ösöket várunk, akik kimaxolnák az egy hetet, és amikor éppen nem a vízben gyakorlunk még van ambíciójuk más készségek fejlesztésére is, amit következő alkalommal a deszkán hasznosulnak. Ha azt mondod, neked nagyon nem ment soha semmilyen összetettebb mozgáskoordinációs feladat, akkor ebben az egy hétben biztos nagyon hasznos új tapasztalásokra teszel majd szert. Minden óra, vagy nevezzük inkább játéknak, bárki számára elvégezhető gyakorlatokból áll majd. A jóga, mobility, kinetikus lánc alapú mozgásokat játékosan vegyítő szárazföldi órák és a surf egymást támogatva lesznek jelen a programban, és mindenből annyin veszel részt, ami neked jól esik.

Én gyerek koromban elhittem hogy botlábú és merev vagyok, csak azért is elkezdtem jógázni, és mostanában néha még táncolok is a nappalimban, amikor senki nem lát. 😀 Mindezt azért, mert ma már félretéve az önérzetem és az egóm egyszerűen csinálom, ami jól esik.

Szóval gyere velünk, és írd felül te is a saját berögzült hiedelmeidet a testedről! 

Vagy! Gyere, és tanulj egy profitól, fejleszd a testtudatodat, az elméd és a tested közötti kapcsolatot, bármilyen szinten is tartasz!

Mészáros Máté

 

Engem minden érdekel ami tánc és mozgás ezért kb. az összes létező stílust kipróbáltam és mindebből lecsepegtettem magamba azt, ami számomra hasznos és egy átjárható tudást biztosít. Az évek során megtapasztaltam azokat az összefüggéseket amik nagyban hozzájárulnak egy egészséges, test-harmonikus létezéshez, és ezt szeretném játékos élvezetes programként átadni Nektek.

Nem kell feltétlenül táncosnak lennünk ahhoz hogy megértsük hogy egy új mozgássor elsajátítása mennyi gyakorlással, és ismétléssel jár, amikhez rengeteg hasznos és izgalmas gyakorlatom van számotokra.  Az, hogy a testünk összes ízületét mindig “elérhető” állapotba tudjuk tartani, az elénk kerülő helyzethez a legjobban tudjuk alakítani a mozgásunkat, nemcsak a táncban, a szörfben ( minden hullámot máshogy kell elkapni), de a mindennapokban is nagy segítséget jelent.

Például amikor a biciklivel valaki őrült tempóban neked akar csapódni a járdán, és te nem lefagysz, hanem aktívan használva a lábaidat és a tested központját kikerülöd ezt a helyzetet, na ez például egy olyan helyzet, amiben biztosan hasznodra válik, amit a gyakorlataimon keresztül elsajátíthatsz.

Ezt úgy hívom egyébként hogy nindzsa-szalsza, amit a partnerrel végzett táncoknál/kontaktban szoktam alkalmazni, meg úgy általában ha az életemért küzdők. De ha érdekel, hogy a tested hogy fejezi ki önmagát, amikor nincsenek nagyon szigorú szabályok csak motiváció és kreativitás áramlik benned, arra is tökéletes alkalom hogy az órámon kipróbáld magad.

Óratípusok

mobility | flow | szomatikus tréning | légzés technikák  | surf elmélet | hullámismeret 

Mire számíts?

 • surf 100% 100%
 • szárazföldi mozgás, mobility 40% 40%
 • kirándulás 20% 20%
 • gaszto 80% 80%
 • mindfulness 60% 60%
 • passzív pihenés 50% 50%

Mit tartalmaz az ár?

  • 7 éjszaka szállás
  • transzfer a reptér-szállás-reptér között
  • helyi közlekedés surf órákra, közös kirándulás, stb…
  • reggeli helyi válogatott inyencségekkel
  • napi 1 alkalommal szárazföldi tréningek, mobility, testtudat fejlesztő tréning, légzés, relaxáció
  • a surf alapismeretei, hullámolvasás, ár-apály, szél, áramlatok, előrejelzés ismeretének fejlesztése.
  • utazás előtt, alatt folyamatos tájékoztatás, elérhetőség kérdések esetén

  Mi nincs a csomagban?

  • repülőjegy, utazás
  • ebéd, vacsora (kb.15-20 euro egy étteremben, vagy boltból vásárolt alapanyagokból szálláson készítve)
  • surf oktatás, 5 alkalom, felszereléssel, helyi oktatóval (ára 170 euro)
  • jógamatrac
  • biztosítás
  • szükséges covid tesztek, egyéb dokumentumok, ügyintézése

  Szállás és környéke

  Két külön (egy utcában kb. 50 méterre egymástól,6 és 8 fő) óceánra néző letisztult, modern villában szállunk meg, mindkét házban van wifi, felszerelt konyha, több fürdőszoba.  A homokos part  gyalog 2 perc távolságra van a háztól. A közelben szintén gyalogos távolságra szuper beach bárok, kávézók, halas és organikus, vegán éttermek közül választhatunk. Bevásárlási lehetőség a közeli kisebb boltokban illetve egy vagy két alkalommal autóval egy nagyobb szupermarketben adódik. A két házban a szobák elosztása praktikum és mindenki igényeit összevetve általunk történik, igyekszünk rugalmasak lenni. Mindkettő csodaszép és komfortos. Az egyik házhoz tartozik medence, az időjárás májusban meglátjuk mennyire támogatja majd a használatát. 🙂 

  Étkezés

  A tábor árába a reggeli  tartozik. A többi étkezést szabadon magadnak választhatod, hogy éttermekben vagy boltból, friss gyümölcsökkel, hidegételekkel, stb… oldod meg. Ebédelni, vacsorázni mehetünk csoportosan, de teljesen rendben van, ha olykor magad vagy kisebb társasággal ülsz be falatozni. Rengeteg tengeri étel, streetfood, egészséges kaja közül választhatsz a parton, a közeli szupermarketekben is bőséges a kínálat. Bármilyen intoleranciára is egészen biztos, hogy találsz megoldást, mi is segítünk, ha jelzed, és kéred előre. 

  Utazás

   

  Budapestről közvetlen járattal lehet eljutni Lisszabonba. Kb. 4 órás út. A Ryanair Budapest-Lisszabon járatát ajánlom (tábor dátumával egyező napokon, október 18. késő esti érkezés, október 25. kora délutáni visszaút).

  Ha ezzekkel a járatokkal jössz, akkor a reptérről saját autóinkkal biztosítjuk az eljutást a szállásra és vissza, egyéb esetben beszéljünk a lehetőségekről. Ha bármilyen kérdésed merül fel ezzel kapcsolatosan, vagy segítséget kérnél tőlünk, nyugodtan keress! Akár az egész repjegy vásárlást végigkísérjük veled, ha nem vagy benne gyakorlott.

  Időjárás

  októberben még kellemes meleg fogad Portugáliában 24-27 fok. Semmiképpen ne számíts langyos fürdőzésre, viszont őszre melegszik fel legjobban a víz, és sokat süt a nap, fantasztikus lesz még kora ősszel magunkba szippantani az óceánparti sugarakat. Az esték lehetnek kapucnis pulcsisak, néha befúj egy kis szél is, reggel jól eshet visszabugyolálni magad a meleg paplanba, de nem akarsz majd sokáig maradni, mert tudod, hogy vár a surf só illatú mély szippantásokkal, miközben sirályok dalolásznak.

  Szóval a nyári set mellé egy-két hoodie elég lesz, meg egy hosszabb naci, esetleg egy menőbb cropped top.

  Árak és foglalás

  teljes költség:

  700 EUR

  plusz surf csomag: (ára 170 EUR) helyszínen fizetendő

  Jelentkezés:

  Részvételed a jelentkezési lap elküldésével tudod biztosítani.

  A program díja helyszínen fizetendő.

  Az alábbi lehetőségek közül választhatsz a fizetésnél:

  készpénzben helyszínen

  Revolut helyszínen

  Bagi Botond
  +36305212134
  megjegyzés: Santa Cruz 2022.

  u

  GYAKORI KÉRDÉSEK

  M

  LEMONDÁSI FELTÉTELEK

  Azori szigetek

  Azori szigetek

  Amikor megérkeztünk a szigetre egyszerűen azt éreztük, hogy ilyen nem létezik. Olyan min egy insta filter, ami mindenen rajta van, amerre nézel. Olyan zöldek, olyan vibráló színek…

  Bali

  Bali

  Az istenek szigete, az igazi hedonizmus minden tekintetben. Ha úgy érzed, eleged van mindenből és a világ ennél több, mint amit most kapsz belőle, akoor Bali keblére emel és megmutatja, mi az igazi élet!

  Marokkó

  Marokkó

  Ha Marokkóba utazol, sokkal több lesz egy átlagos nyaralásnál. A forró szaharai homok, a gigászi Atlasz büszke cédrusai, a piacok vibráló színei, azok az illatok, a zsizsgő utcák, az emberek sokszínűsége, és az élettel telt tekintetek mind arra szólítanak: Élj!