fbpixel
marokkó jóga surf tábor

Szlovénia - Mindful adventure

Dátum: 2022. szeptember 21-25.
időtartam: 5 nap
Helyszín: Szlovénia, Bovec (Bled, Bohinj érintve)
Szállás: apartmanok, 2-3 ágyas szobák, 
Túravezetők:
Magyar László, Hegedűs Csaba
Jóga és meditáció oktató:
Kövi Timi
Max létszám: 18 fő
A tábor díja: 175 000 ft
Early bird (Julius 15-ig): 160 000 ft

Gyere velünk felfedezni a szlovén ékszeres doboz változatos természeti kincseit. A Triglav Nmezeti Park és környékének túrázása során nemcsak a lélegzetelállító vízesések, hegyvidéki tavak, monumentális szurdokok szakítanak ki majd a hétköznapok sűrűjéből, de segítségedre lesz egy tapasztalt jóga és mindfulness oktató is. Reggel vagy esténként átmozgat, hogy a tested a kiképzés mellett megkapja a szerető törődést is, és hogy még tisztább figyelemmel tudd befogadni az élményeket. A vezetett rafting túra, a zipline, kanyoning, esetleg siklóernyőzés már csak hab a tortán, ha tényleg maxra járatnád az adrenalint is.

Kiknek ajánlom?

 

Ebben táborban a természeté és a kalandoké a főszerep. Mindezt kiegészítheted Timi, a jógaoktatónk által tartott reggeli átmozgatásokkal, vagy esti levezető mozgásokkal, de akár ki is hagyhatod. Örülünk, ha nyitott vagy rá, de alapvetően ez nem egy jógatábor, nem profi jógázokat várunk, legalábbis nem fontos, hogy az legyél, mert mindenki számára kivitelezhető, a testet jól esően átmozgató órákkal készülünk. A kellemesen fárasztó nehézségű túráinkat rafting, kanyoning és zipline lehetőségével fűszerezzük, a hosszabb kirándulások mellett pedig számos csodálatos látnivalót ejtünk útba. Bátran vágj bele a kalandba akár egyedül, sokan érkeznek a programjainkra úgy, hogy nem ismerik egymást, ez sosem volt probléma, a lényeg, hogy ugyanazért érkezünk, az élményért! Ezt pedig az új ismeretségek csak még tovább színezik.   

Mire számíts?

 • kaland 100% 100%
 • jóga 40% 40%
 • kirándulás 100% 100%
 • mindfulness 100% 100%
 • gasztro 60% 60%
 • passzív pihenés 30% 30%

Akik a kalandod vezetik…

 

Hegedűs Csaba:

2022-től erősítem a Boti’s adventures csapatát, idegenvezetőként.

Munkám során sokat utazok, túrázok miközben bemutatom az érdeklődőknek a helyi nevezetességeket és érdekességeket. Vezetek túrákat a Pál-völgyi-barlangban, budapesti városnézéseket, utazási irodák megbízásából pedig buszos társas utakat viszek belföldre, illetve a környező országokba. Szabadidőmben pedig igyekszem mindig újabb helyeket feltérképezni. Kedvenc időtöltésem a gyalogtúrázás, ezért a szlovéniai kalandtábor során is én fogom vezetni az egész napos túrát a Júliai-Alpok egyik leglátványosabb csúcsára.

 

 

 

 

Magyar László:

Mióta csak két lábra álltam (sőt kicsivel már előtte is), imádtam felmászni mindenhova. Így felnőve egyre inkább azt vettem észre, hogy a hegyekben érzem igazán jól magam. Vezettem tengeri kajak túrákat az Adrián és mindenfelé hazai vizeken, telenként snowboardot oktattam az Alpok és a Dolomitok különböző síterepein, de otthon érzem magam a sivatagban is. Igazából mindegy merre vagyunk, csak menjünk!

A túrák vezetése mellett hivatásos fotósként biztosítom, hogy ne csak a pillanatban éld meg a kalandjainkat, de a jövőre is maradandó emlék készüljön.

 

 

 

 

Kövi Timi:

Mindig más voltam, mint a környezetem. Most már tudom, hogy másnak lenni előny is lehet.
Az erő, a kitartás szerves része a lényemnek, aztán néhány sportsérülés rávilágított a gyengeségeimre mert fejjel mentem a saját határaimnak, amit nagyon nehezen viseltem. Más fajta mozgás után kutatva fújt a szél a jógamatracra. Azóta is hálás vagyok, hogy a legtöbb döntésemet az intuícióimra bízom.

A jóga számomra egy ösvény, az önismerettel, testi és lelki fejlődéssel és a kiteljesedéssel kikövezve. Az elfogadás és elengedés a mindennapjaim szerves részét képezik és a legkisebb, legegyszerűbb dolgokban is megtalálom a szépet.

Mit tartalmaz az alapár?

 

   • Szállás 4 éjszakára
   • reggeli a tábor teljes időtartama alatt
   • felkészült túravezetők a teljes tábor alatt
   • légzőgyakorlatok, jóga, nyújtás, mobility, különböző meditációk
   • rafting túra szakképzett vezetőkkel (kb. 5 órás program elő- és utókészületekkel)
   • egy teljes napos túra a Juliai- Alpokban
   • egy fél napos túra a Tolmin – szurdokhoz
   • Bled, Bohinj látogatása 
   • utazás előtt, alatt folyamatos tájékoztatás, elérhetőség kérdések esetén

  Mi nincs az alapcsomagban?

  • utazás a helyszínre (saját autóval vagy a jelentkezők közt telekocsi szervezésben, igény esetén biztosítunk kisbuszos fuvart, ennek díja…ft/fő.)
  • ebéd, vacsora (étteremben kb. 15 euro/étkezés vagy vásárlással, kb. itthoni élelmiszer árak)
  • balesetbiztosítás
  • esetleges szükséges covid PCR teszt
  • zipline (kb. 20 euro)
  • kanyoning (kb. 50 euro)
  • siklóernyőzés (kb. 160 euro)

  Szállás

  Ízléses, modern, letisztult apartmanjainkat a hálószoba mellett zuhanyzós fürdő, étkező és felszerelt konyha teszi komfortossá és otthonossá.

  A csoport Bovec központjában, két egymástól pár száz méterre lévő apartmanban száll meg a túra idejére. 

  Programterv

  • Szept. 21. szerda

  Délelőtt indulunk egyénileg telekocsis rendszerben, hogy minimalizáljuk az utazás környezeti terhelését. Bovecbe való érkezésünk előtt útba ejtjük Szlovénia egyik legismertebb turista látványosságát, a Bledi-tavat, melynek közepén egy apró szigeten egy pompás kis templom áll.

  • Szept. 22. csütörtök

  A tábor ezen napját egy egész napos gyalogtúra fogja képezni, melynek során meghódítjuk a Júliai-Alpok egy igen impozáns csúcsát, a 2244 méter magas Krn-t. Az olaszul Fekete-hegynek nevezett csúcs bevételére 1000 méteres tengerszint feletti magasságból indulunk, és utunk során több turistaházat is érintünk. Tiszta idő esetén a csúcsról beláthatjuk az egész Júliai-Alpokat, sőt még az Adriai-tengert is megpillanthatjuk. A különösebb hegymászói tapasztalatot nem igénylő túra körülbelül 12 km-es és 8 óra alatt teljesíthető. A túra után természetesen le is nyújtjuk majd elfáradt izmainkat. A teljesítéshez nem szükséges hegymászó felszerelés, azonban egy jó túrabakancs elkél, ezért ezt semmiképp se hagyd otthon.

  • Szept. 23. péntek

  Szállásunknak helyet adó Bovec híres a kristálytiszta vizű Soca folyón elérhető Raftingolási lehetőségéről, ahol tapasztalt kormányosok mellett lehet kipróbálni ezt a vérpezsdítően izgalmas sportot. Az egész napos evezés közben persze szánunk rá időt, hogy kellemesen nyújtózunk egyet, és magunkba lélegezzük a környező táj szépségét.

  • Szept. 24. szombat

  Szabad program vagy Kanyoning

  Akinek nem volt elég az előző napi adrenalin adag, tovább gyűjtheti az élményeket a Canyoning által, ami nem más, mint egy túrával egybekötött csúszdázás a hegyoldalaban lezúgó vízesések segítségével. Természetesen aki inkább pihenne, arra is lesz lehetősége.

  Délután egy fél napos kirándulást teszünk a Tolmin-szurdokba. Ezt a szurdokot még a jégkorszakban vájta ki magának a folyó, amit ma is egy melegvizes forrás táplál. Helyenként 60 méteres függőleges falak között vezet az út, alattunk türkizkék patak csörgedez, és mivel a jelölt utat leszámítva érintetlen, ráadásul egész évben magas a páratartalom, ezért a falakat buja növényzet borítja.

  • Szept. 25. vasárnap

  A reggeli jóga után útnak indulunk hazafelé, de mivel nincs igazi kaland kitérők nélkül, ezért meglátogatjuk a Bohinj-tavat. Ez a hegyek által körülölelt tó egy fokkal kevésbé látogatott, mint a Bledi testvére, ám sokkal természetközelibb élményt nyújt, hiszen különösebb tömeg nélkül lehet kellemes sétákat tenni a partján.

  Étkezés

  A túra díja a közös reggeliket tartalmazza, melyeket a szálláshoz közeli étteremben fogyasztunk majd el. Lehetőség van mellette vásárolni és az apartmanok konyhájában saját ételeket készíteni is. Ebédre vagy előre, otthon készített hidegételt viszünk a túrákra, vagy megállunk útközben étteremnél, ezt előre jelezzük mindig időben, hogy tudjatok kalkulálni. A vacsorák szabadon választva apartmanban főzés vagy helyi éttermekben.   

  A retreat ára:

    175 000 Ft
  Tartalmazza a szállást, túravezetést, rafting túrát, jógaórákat és a reggeliket.

   

  Jelentkezés:

  Részvételed a programdíj (115 000 ft) és a jelentkezési lap elküldésével tudod biztosítani. A fennmaradó összeget a helyszínen fogjuk kérni.

  Az alábbi lehetőségek közül választhatsz a fizetésnél:

  Fontos számunkra a felelősség vállalás a jövőért, ezért minden résztvevő után 10 Eurot adományozunk egy helyi szervezetnek, akik segítenek a természet kincseinek megőrzésében.

  Banki átutalás

  Bagi Botond
  1070-0440-7248-6346-5110-0005
  közlemény: Szlovénia 2022.

  Utalás küldföldről

  Bagi Botond
  IBAN: (HU76) 1070 0440 7248 6346 5110 0005
  SWIFT/BIC: OKHB HUHB
  közlemény: Szlovénia 2022.

  Revolut

  Bagi Botond
  +36305212134
  megjegyzés: Szlovénia 2022.

  u

  GYAKORI KÉRDÉSEK

  M

  LEMONDÁSI FELTÉTELEK